Rädda Folkets Hus i Biskopsgården

2011-10-12 21:33:53
Miljöpartiets svek kan innebära dödsstöten för Folkets Hus på Vårväderstorget i Biskopsgården i Göteborg. Stadsdelsnämnden, SDN, beslutade på senaste mötet att inte förnya anslaget till Folkets Hus som har ansökt om 750 000 kronor.

För borgarna i SDN handlar det inte om pengar. Det handlar om ett ideologiskt krig mot arbetarrörelsen och vad symboliserar bättre arbetarrörelsens framgångar än Folkets Hus i förort­en?
Folkets Hus är en mötesplats för alla, utan kommersiella intres­sen och utan vinst. Om beslutet inte rivs upp kommer Folkets Hus att stängas redan den 1 december, vilket vore förödande för stadsdelen. Om nedläggningen av Folkets Hus genomförs kommer man i ett svep att göra en rad föreningar och folkrörelser utan samlingslokal. Det är det som är högerns målsättning. De är livrädda för folkliga mobiliseringar och gör allt för att stoppa organisering underifrån.

Det som garanterar demokratin är det högern är mest rädd för. Nu har de med Miljöpartiets röst kunnat ta ett första steg mot dödsstöten mot Folkets Hus. Utan Folkets Hus står vanligt folk utan chans att hyra billiga lokaler. Enbart de rika kan förbehålla sig rätten till möten i fina konferenslokaler.
Rättvisepartiet Socialisterna kräver att beslutet rivs upp. Fortsatta nedskärningar i ett område som Biskopsgården kommer att få förödande konsekvenser i framtiden. Detta är inte ett sätt att släcka bränder på. Rättvisepartiet Socialisterna kommer nu att starta en kampanj för att rädda Folkets Hus.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!