”Rädda våra pensioner”

2006-12-10 16:55:51
Mer än en miljon medlemmar i elva brittiska fackförbund för kommunalt anställda deltog 28 mars i en strejk, som kan ha varit den största sedan generalstrejken 1926. Tre fjärdedelar av de strejkande i yrken som hemtjänstpersonal, barnskötare, skolpersonal, bussförare och gatsopare beräknas ha varit kvinnor.
Strejken riktas framförallt mot Tony Blairs försök att höja pensionsåldern, och inspireras av att de statsanställda i PCS förra våren lyckades säkra sina pensioner genom att hota med strejk före valet. Backar inte Blair hotar facken med en ny strejk inför vårens kommunalval.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!