Rasistiska EDL planerar marsch

2012-08-01 17:40:01
Den 4 augusti planerar den högerextrema gruppen EDL (English Defence Leauge) att marschera i Stockholm tillsammans med de som vill bilda en svensk motsvarighet, SDL.

I Bristol i England försökte EDL anordna en demonstration den 14 juli, även där på samma dag som en Prideparad. De lyckades endast samla 300 demonstranter från hela Storbritannien medan över 1 000 personer deltog i motdemonstrationen.
Även om motdemonstranterna inte lyckades stoppa marschen, var det en väldigt lyckad protest med mycket stöd från de boende, flera lokala fackklubbar och hbt-rörelsen i Bristol. Detta trots den smutskastningskampanj som ägt rum veckorna innan från de brittiska tidningarna om motdemonstrationen. Under dagen greps 14 rasister som försökt misshandla meningsmotståndare.

Swedish Defence Leaugue har tidigare försökt etablera sig i Sverige, men misslyckats. Precis som EDL använder de sig av islamofobi för att sprida hat och splittring mellan människor. SDL och counterjihadrörelsen har också starka kopplingar till Sverigedemokraterna. SDL:s tidigare talesperson Isak Nygren är en avhoppad gruppledare för SD.

EDL försöker få med sig hbt-personer i deras i verkligheten totalt homofobiska organisation. Vilket de försökte göra den 14 juli i Bristol genom att ha en transsexuell talare som fördömde islam efter att hon blivit misshandlad av invandrare.
Sanningen är att EDL gång på gång visat sitt rätta ansikte genom att öppet hylla massmördaren ­Anders Behring Breiviks handlingar och står för en fascistisk våldspolitik mot hbt-personer, papperslösa, fackligt aktiva och socialister.

Senast SDL försökte demonstrera i Sverige var i maj 2011 i Göteborg mot ett moskébygge där de bara lyckades att få ihop 200 rasister från hela Europa. De övertrumfades helt av motdemonstrationen som samlade över 4 000 personer.
Precis som i Göteborg och i Bristol krävs nu mobilisering ut på gator­na för att stoppa dessa fascister och rasister som med nya formuleringar försöker attrahera nya skikt till sina led ­genom att säga att islam är en homofobisk religion och på det sättet rättfärdiga sitt våld och sina mord på muslimer och i slutändan alla som inte står för deras politik.
 Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar till uppslutning i demonstrationen Stoppa EDL den 4 augusti. Vi kämpar tillsammans mot islamofobi, splittring och rasism.
RS Stockholm
Tid & plats för demonstrationen mot EDL, se socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!