Rättvisepartiet Socialisterna i valet

2010-04-29 18:18:51
Rättvisepartiet Socialisternas valkampanj har nu börjat. Valsedlar är inlämnade i sex kommuner och fyra landsting. Fler kommuner kommer senare.

Luleå

– Vi märker ett ökat stöd i Luleå och siktar på minst ett mandat till i valet. Vårt parti behövs som en viktig del i kampen för att försvara välfärden mot nedskärningar. Och för att ge ett socialistiskt alternativ till marknadens kris, säger Jonas Brännberg, ett på Rättvisepartiet Socialisternas kommunlista i Luleå.
Rättvisepartiet Socialisternas satsar också på landstinget i Norrbotten och siktar på att ställa upp i komunvalet även i Boden och Piteå.

Haninge

– Haninge kommun har ett överskott på 94 miljoner kronor. Vi ­kräver att pengarna ska gå till skola, fritid, social, barn-, och äldreomsorg, men förslaget röstades ner i kommunfullmäktige av både den styrande högeralliansen och av den så kallade oppo- sitionen, säger Lina Thörnblom som tillsammans med Mattias Bernhardsson sitter i Haninge kommunfullmäk­tige för Rättvisepariet Socialisterna sedan 2006.

Göteborg

Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg har gått starkt framåt de senaste åren och har nu fem partiföre- ningar.
– Vi är en aktiv del av kampanjer­na mot nedskärningarna i förorterna. Tillsammans med föräldrar, elever och boende har vi visat att kamp lö­nar sig. Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg har också visat vägen i kampen mot rasismen, säger Kristofer Lundberg, etta på kommunlistan.

Stockholm

– I Stockholm handlar valet om klyftan mellan förorterna på ena si­dan och politiker & rika på den andra. RS:are är aktiva för hyresgästernas rättigheter, i Jobbupproret och i kampen mot rasism.
– Vi är också mot Förbifart Stockholm och står för gratis kollektivtrafik för miljöns skull, säger Arne Jo- hansson, etta på Rättvisepartiet Soci­alisternas lista i Stockholm och känd från en rad kampanjer och nätverk, inte minst i Husby.

Sundsvall

De stora nedskärningarna inom vården har gjort politikerna i Västernorrland ökända i hela landet.
Det var socialdemokraterna som tog besluten att skära bort en tredjedel av jobben på sjukhuset i Örnsköldsvik och 700 jobb på Sundsvalls sjukhus.
I Sundsvalls kommun och Västernorrlands landsting ställer Rättvisepartiet Socialisterna upp för att ge ett alternativ mot nedskärningspolitiker­na i alla andra partier.
Bland kandidaterna finns Per Johansson, sjuksköterska och initiativtagare till kampanjen Rädda Vården, som arrangerat en rad uppmärksammade protester mot nedskärningarna.
Rättvisepartiet Socialisterna stödjer och deltar också i motståndet mot de stora skolnedskärningarna i Sundsvalls kommun.

Uddevalla

Rättvisepartiet Socialisterna ställer för första gången upp i valet till Uddevalla kommunfullmäktige och blir därmed kommunens enda riktiga vänsteralternativ.
Uddevalla har de senaste åren kommit att beskrivas som en nyliberal experimentverkstad, där högern genomfört en privatiseringsvåg som saknat motstycke i övriga landet.
Sedan kommunpolitikernas beslut 2007 att lägga ut stora delar av den kommunala verksamheten på entrepenad är nästan hälften av alla försko­lor i Uddevalla privata. Liknande ut- försäljningar har skett inom äldreomsorgen, med nedskärningar och försämrad arbetstid som följd.
År 2009 beslutade politikerna att lägga ner Dalabergs demensboende och att införa ett sparkrav på skolan som bland annat har inneburit vikariestopp och sämre skolmat.

Det största sveket mot kommuninvånarna är dock nedläggningen av akutsjukvården. Trots enorma protes­ter och trots att alla partier inför valet  lovade att akutsjukvården skulle stan­na i Uddevalla avvecklade man den enda akutmottagningen som betjäna­de hela norra Bohuslän.
Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har tydligt visat att de inte står för någon annan sorts politik.
När högern klubbade igenom sitt stora nedskärningspaket hösten 2009 så skilde sig S+V-budgeten åt med bara några få miljoner kronor. Beslutet att lägga ned akuten togs av social-demokrater i regionfullmäktige, sam­ma personer som för några månader sedan beslutade att ge sig själva enor­ma löneökningar.
Rättvisepartiet Socialisterna presenterar bara ett vallöfte inför valet: Vi kommer aldrig att stödja beslut som innebär nedskärningar, privatiseringar och försämringar.

RS Uddevalla

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!