Regeringen fiskar i grumligt vatten

2012-09-06 11:09:58
Regeringen fortsätter att fiska i grumliga vatten. Flyktingar och invandrare pekas ut som problem för att avleda kritik mot den växande arbetslösheten.

Statsminister Fredrik Reinfeldt sa i våras att arbetslösheten inte är ett problem för ”etniska svenskar mitt i livet”. Utbildningsminister Jan Björklund har sagt att skolresultaten inte är så dåliga om nyanlända räknas bort.
Förutom att spä på fördomar ingår denna politik i linjen att införa en låglönemarknad.

Sänkta ersättningar för arbetslösa och sjuka ska pressa lönerna neråt.
På motsvarande sätt vill de ha sänkta löner för arbetslösa utlandsfödda och för ungdomar.
Försämringar för invandrare och flyktingar ska ses för vad de är – en attack på alla löntagare och ett försök att splittra motståndet mot högerpolitiken.
Försämringar för nyanlända invandrare, pensionärer, arbetslösa och arbetare hör ihop och måste bekämpas gemensamt.
Det saknas inte resurser i Sverige – se artikeln om storbankernas rekordvinster.

Integrationsminister Erik Ullenhag hotade nyligen i en artikel på DN Debatt med indragna bidrag om en nyanländ flykting tackar nej till ett jobb.
I samma artikel finns också en hycklande punkt om ”Fortsatt kamp mot rasism och diskriminering”. Där sägs att ”Skolan har en särställning när det gäller att främja tolerans”. Det vill säga: lärare och annan skolpersonal ska utöver sina allt mer omfattande arbetsuppgifter också motverka den rasism som regeringens högerpolitik och utspel har skapat.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!