Rekordlönelyft för svenska EU-pampar

2009-03-25 19:19:36
Mitt i rådande kristider ska de svenska ledamöterna i EU-parlamentet efter valet i juni få ett rejält lönelyft.
De från Sverige som tar plats i EU-parlamentet efter valet i juni får en rejäl lönehöjning: från 54 500 kronor till nära 86 000 kronor i månaden.

Trots att EU nu står inför sin djupaste kris sedan 1930-talet med gigantiska nedskärningspaket som följd så ska politikerna inte bara ge gigantiska räddningspaket till kapitalister och spekulanter som orsakat krisen, utan nu ska politikerna själva få sig ett lönelyft.
Efter valet till EU-parlamentet så kommer de svenska EU-parlamentarikerna med nuvarande eurokurs få en månadslön på cirka 86 000 kronor i månaden – en ökning med ungefär 58 procent från deras nuvarande lön på 54 500 kronor.
Rättvisepartiet Socialisterna och CWI (Committee for a Workers’ International) kräver att alla lyxarvoden och gräddfiler till makthavare avskaffas.
Politiker på arbetarlön!
Nils Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!