”Rice not welcome”

2008-05-28 16:11:39
USA:s utrikesminister Condoleezza Rice är en av deltagarna på den konferens om Irak, "Iraq Compact Annual Review Conference in Stockholm" (ICI), som hålls i Stockholm den 29 maj.

Medan högerregeringen i Sverige står som värd för konferensen, är det Iraks marionettregering med premiärminister Nuri Maliki i spetsen och FN som delar på ordförande­skapet.
Det är också högerregeringen som specialinbjudit krigshöken Condolezza Rice att delta på konferensen. Rice tillhör Bushjuntans innersta krets och precis som många andra i Vita huset har hon en bakgrund i USA:s oljeindustri.

Rättfärdigas USA:s krig

Många internationella toppar deltar på konferensen, bland dem Irans utrikesminister Manouchehr Mottaki som möttes av stora protester vid sitt förra Sverigebesök 2007.
Konferensen, som legitimerar USA:s krig och ockupation, ska diskutera hur andra länder ska bistå den USA-ledda ockupationsmakten i plundringen av Irak.
”USA:s militära närvaro i landet finns inte med på dagordningen”. skrev Dagens Nyheter den 27 maj.
Med hänvisning till konferensen kommer den svenska regeringen att utvisa ännu fler asylsökande till Irak.
Samtidigt med konferensen fortsätter kriget mot Iraks invånare och en desperat Bush har hotat att ingripa militärt i Iran och Libanon.
I Afghanistan styr krigsherrar och drogbaroner i skydd av Natos styrkor och talibanerna är tillbaka.

Demonstrera den 29 maj

Demonstrationer mot Rice och andra krigshökar genomförs vid konferensen Infra City, Upplands Väsby klockan 11, på kvällen blir det demonstration klockan 18.00 på Sergels torg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!