Rör inte Stadsbiblioteket!

2007-12-04 11:31:00
Köpmän och fastighetsägare i centrum har kastat fram idéer om att förvandla Stadsbiblioteket till ytterligare en affärsgalleria. Ledande politiker, som kommunalrådet Holmlund (s), är som vanligt inte sen att haka på. Allt är tydligen möjligt när det gäller att tillgodose köpmännens intressen. Vad Umeås befolkning tycker, verkar man strunta i.

Vi är övertygade om att det finns en överväldigande opinion för att Stadsbiblioteket ska vara kvar där det ligger. Det kunde inte ligga mer centralt och lättillgängligt. Förra året hade biblioteket 850 000 besökare – det centrala läget bidrar sannolikt starkt till de höga besökssiffrorna. Dessutom behövs Stadsbiblioteket som motvikt till de kommersiella intressen som annars hotar att helt ta över centrum. Det ska finnas mötesplatser även i centrum där man inte behöver hala upp plånboken så fort man ska vistas där.

Vi misstänker att så kallade ”informella samtal” nu pågår mellan Umeås kommunalråd och affärsmän/fastighetsägare och att ett beslut sedan kan komma som en blixt från klar himmel. Gör därför din röst hörd, om du vill ha kvar biblioteket där det ligger. Skriv insändare. Maila till kommunalråden. Vi lovar att vi kommer att bekämpa alla försök att flytta Stadsbiblioteket – både i och utanför kommunfullmäktige.

Jan Hägglund
Ingrid Eriksson
Anna Hedlund

kommunfullmäktigeledamöter
Rättvisepartiet Socialisterna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!