”Rör inte våra lärare”

2007-05-16 12:42:44
Med tal, sång och musik avlöpte vårens fjärde protest mot nedskärningarna inom Haninges skola och barnomsorg.
Den livliga protesten utanför fullmäktiges möte 14 maj var arrangerad av Vikinga föräldraförening.

Torgmötet samlade ett hundratal åhörare och var anordnat av Vikinga föräldraförening, en förening som bildats med hast under våren då föräldrarna insåg hur hårt deras barn skulle drabbas av nedskärningarna.

Gäller våra barns framtid

Talare var, förutom personer från Vikinga föräldraförening, Joel Eriksson från Elevkampanjen och Kajsa Höber från Rädda barnen.
Två av de tre föregående protesterna hade följts av att den borgerliga majoriteten under trycket från protesterna tvingats att skjuta till pengar.

Protester fungerar

Även detta protesttillfälle följdes av en liten framgång.
Efter halva torgmötet kom besked från det pågående kommunfullmäktigesammanträdet att frågan om nedskärningarna skulle återremitteras då det fanns oklarheter som måste utredas ytterligare.
Detta innebär inte att hotet om nedskärningar har försvunnit men är ändå en viss framgång jämfört med innan eftersom det nu finns ett hopp igen. Det är tydligt att kamp och protester fungerar.
Varför protesterar du idag?
– Inför valet pratade majoriteten om att skolan skulle förbättras men nu skär dom istället ner. Det är rent kriminellt, svarar Martin Ahlsén, medlem i Vikinga föräldraförening.

Tobias Lindberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!