Röster från det största StopG8-lägret:

2007-06-13 11:30:33
Peter Ptatte, Augsburg, Tyskland:
– Lägret har varit väldigt lyckat hittills. Det är många människor här och vi har fått många nya kontakter till CWI och haft många diskussioner. Vi står för ett alternativ med socialistiska lösningar.

Souma Belabed, Kassel, Tyskland:
– Jag är förvånad över att vi vann blockaden igår och demonstrationen i måndags. Polisen ställde upp som en vägg för att hindra oss, men vi bröt oss igenom. Det var väldigt mycket energi, men väldigt koncentrerad sämning. Polisen försökte hela tiden provocera oss genom att pressa oss och stoppa oss och leka med tiden. Men vi höll oss coola och var väldigt organiserade.

Michael O’Brien, Dublin, Irland
– Demonstrationerna har ett symboliskt värde. Men de har inte stoppat G8-mötet där vi har världens mäktigaste ledare samlade och skyddade av tusentals polis och militär. Vi har lyckats störa mötet. Den enda kraften som skulle kunna stoppa G8-mötet är arbetarklassen i Tyskland, som måste vara kärnan i antikapitaliströrelsen.

Christos Kapsalis och Ioanna Zsirimpt, Grekland –Bäst var att vi lyckades ta oss förbi polisstyrkorna och solidariteten från människorna som kom med mat och vatten, säger Christos.
– Polisen försökte skrämma oss och trötta ut oss, men vi höll ut sjungandes och ropandes talkörer. Att vi var fler än vad organisatörerna först räknat med gjorde att vi klarade det, säger Ioanna.

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!