Röster från lägret

2009-07-08 14:20:24
Linnéa Wallberg, 18 år, från Göteborg:
– Jag tycker att det har varit lärorika och intressanta seminarium. Det har varit roligt att träffa parti-kamrater från andra delar av Sverige och från våra systerorganisa- tioner.
– Jag har lärt mig om Rosa Luxemburg på ett av seminarier­na, vilket var väldigt intressant med tanke på att jag inte kunde så mycket om henne innan. Jag har också lärt mig om hur man kämpar i andra länder, t ex i Tyskland.

Michael Koschitcki, 23 år, från Berlin i Tyskland:
– Det här är mitt första CWI-lä­ger och jag tycker att det har varit jättebra! Det har varit bra att kun­na få diskutera med folk från Sverige om kampen i Sverige, Europa och om vårt program mot krisen vi står inför. Det här har varit en möjlighet att väpna oss med idéer från marxismen vilket är viktigt i kommande strider.
– Jag har lärt mig mycket, speciellt om situationen i Lettland som våra kamrater i Sverige har bra information om. Jag har även lärt mig om stalinismens fall.

Håkan Raetz, 6 år, från Nynäshamn:
Vad tycker du om lägret?
–Bra och roligt!
Vad var det bästa med lägret?
– Att bada och sedan äta glass, det är skönt. Jag har lärt mig sim­ma.
Har du lärt känna någon ny under lägret?
– Jag har lärt känna han som pratar tyska!
Sara Lindelöf

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!