”RS är ett vaket parti”

2009-04-22 11:51:06
Tamineh Mam Mustafa är en av de nya medlemmar­na i Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg.
Tamineh är fackligt aktiv i Kommunal och jobbar som undersköterska på Hisingen. Hon är också kandidat för ArbetarInitiativet i EU-parlamentsvalet.

– Jag har varit politiskt aktiv i större delen av mitt liv. Jag såg orättvisorna i Iran, skillnaden på kvinnor och män. Jag fick inte gå i skola. Förtrycket mot arbetare, förbudet att organisera sig. När jag var 16 år antogs min medlemsansökan till Komalah. Där fick jag utbildning. Jag gick med i gerillan och kämpade för mina och andras rättigheter. Jag tvinga-des sedan fly från Iran för mitt politiska arbete mot regimen.
– Jag har länge varit prenume­rant på Offensiv och följt Rättvisepartiet Socialisternas arbete. Jag kom i kontakt med partiet i solidaritetsarbetet för Iran. Inget annat parti har gett ett sådant stöd till arbetarkampen i Iran som RS har gjort.

– RS är ett parti som kämpar här och nu för jobben, mot försämringar, mot rasismen – ja, i alla frågor är RS framträdande. RS är ett vaket parti, inte rädda för att agera. När varsel i bilindu­strin kom var det RS som organi­serade demonstrationer för job- ben. Teori och praktik är ett.
– I dagens ekonomiska kris, då marxismen återigen är tillba­ka, är det viktigt att bygga de marxistiska styrkorna.

RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!