RS behövs mot nedskärningarna

2018-09-05 11:48:05
I valkampanjens slutskede har den politiska temperaturen stigit ordentligt i Luleå. Bland unga finns en extra stor nyfikenhet kring Rättvisepartiet Socialisterna (RS). 

Många attraheras av att Rättvisepartiet Socialisterna uppenbart skiljer sig från alla andra partier med att aktivt delta i kamprörelser på gator och torg – mot rasism och sexism, för välfärden och bostad åt alla. Nu gäller det att hamra in budskapet att RS kamp och position inte kan tas för givet: vi kommer att behöva varenda röst i kommun- och landstingsvalet.

Att RS behövs syntes igen denna vecka när partiet avslöjade Socialdemokraternas planer på stora nedskärningar efter valet, något de inte säger ett ord om i sin valpropaganda som går ut på att ”Det går bra för Luleå”.

– Men vilket Luleå är det de pratar om? Inte är det vården, skolan eller unga utan bostad i alla fall. Och som vi har avslöjat hotar neddragningar på hundratals miljoner med förskolan och äldreomsorg i skottgluggen. Återigen visar vi det som står på våra valplakat: ”Vi är folkets spioner, mot (S) direktörsfasoner”, säger Liv Shange Moyo och fortsätter:

– Redan nu diskuterar vi med kommunanställda om hur vi kan organisera en kamp för upprustning av välfärden istället för neddragningar – med fler anställda och bättre arbetsvillkor i till exempel äldreomsorg och skola/förskola.

En annan viktig valfråga har varit bostadskrisen:

– Vårt krav på gratis bostadskö och att det kommunala bostadsbolaget Lulebo måste bygga mer och billigare får stort stöd, säger Jonas Brännberg.

Med en dryg vecka kvar är en sista ansträngning nödvändig. På valdagen blir det en stor utmaning att ha valsedelsutdelare på alla vallokaler. Om du har möjlighet att hjälpa till med det eller något annat i valkampanjen, eller helt enkelt vill veta mer om partiet, kontaka oss: 079-340 59 97. ■

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!