”RS – ett parti för 2000-talets socialism”

2009-06-10 14:31:29
Murat Solmaz, Göteborg, är ny medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS).
Han är en av de 20 nya medlemmar som värvades under EU-valkampanjen.

Murat berättar om varför han gick med:
– Jag kom i kontakt med Rättvisepartiet Socialisterna i partiets arbete i kampen för jobben på Volvo.
– RS var det enda parti som agerade för jobben. Jag deltog på den demonstration som RS bilarbetarmedlemmar organiserade, berättar Murat.
– Jag var då medlem i Kommu­nistiska Partiet på Volvo och satt i Göteborgsstyrelsen för RKU, men jag håller inte med om den strategi som KP valde när de ställde sig på sidan om kampen för jobben. De pratar och skriver, men deltar inte i kampen för jobben, säger Murat.
– Jag valde att gå med i Rättvisepartiet Socialisterna för att det är ett aktivt parti. Jag håller heller inte med om KP:s passiva linje i kampen mot nazismen. Det är RS som har bekämpat nazisterna när de haft aktiviteter i Göteborg.
– Jag tycker man ska gå med i RS för att det är ett starkt och ungdomligt parti. Det är 2000-talets socialism.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!