RS i media

2009-03-11 18:42:24
Luleå: Protest mot Reinfeldt: ”… utanför Maxrestaurangen möttes Reinfeldt av protester i form av fyra representanter från Rättvisepartiet Socialisterna samt av LO:s lokale ordförande Anders Berg, som varslade regeringen om uppsägning” (Sanna Rayman på Svenska Dagbladets ledarsida, tisdag den 10 mars).


Göteborg: Bilarbetare mot Metall: ”Den här demonstrationen är bara en symbolisk början på ett arbetaruppror, säger Kristofer Lundberg från Rättviseparti­et Socialisterna som var med- ar- rangörer av demonstrationen” (gt. se, fredag den 6 mars).

Umeå: Kamp för jobben. ”Un­der lördagen höll Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå en manifestation på Rådhustorget för jobben.
Det var särskilt med anledning av den Internationella kvinnodagen som infaller i morgon, som Rättvisepartiet ville uppmärksam­ma hur hårt just kvinnor drabbas av den ekonomiska krisen.
Partiet krävde också rätten till en värdig ålderdom och protesterade även mot flyttningen av stadsbibliotekt och planerna på ett parkeringshus under Rådhustorget” (vk.se, lördag den 7 mars).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!