RS-kampanj: Förstatliga bilindustrin!

2008-10-29 17:13:50
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Göteborg har för andra helgen i rad drivit kampanjen ”Rädda jobben på Volvo – Förstatliga bilindustrin”.

Un­der fredag till söndag skrev över 1 000 personer under på namnlistor med krav på att facket utlyser massprotester för jobben och med krav på förstatligande och 300 Offensiv såldes.
RS kan vittna om att Volvoarbetarna vill ta kamp för jobben och att stödet hos befolkningen är massivt.
RS i Göteborg har även skickat ett öppet brev till socialistiska partiet och kommunistiska partiet med uppmaning om en enad front för att räd­da biljobben och en gemensam kam- panj för att sätta press på facket. Men om inte fackledningen agerar ”måste protester organiseras underifrån”.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!