RS-kongress 16-17 februari

2012-12-19 17:36:31
Den 16-17 februari 2013 slår Rättvisepartiet Socialisterna (RS) upp portarna för kongress 2013 i Hammarkullens Folkets Hus i Göteborg.

Delegater och besökare kommer under partikongressens två dagar att diskutera bland annat:
  • Internationella perspektiv: Generalstrejker och massprotester i Europa, Israels krig mot Gaza, revolution och kontrarevolution i Nordafrika och vägen framåt.
  • Svenska perspektiv: varselvågen och motståndet, kampen för välfärd utan vinst, protester mot nedskärningar, antirasism, förorts- och asylrörelsen. Samt utvärdering av vårt arbete och nya steg för Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv.
Kongressen är Rättvisepartiet Socialisternas högsta beslutande organ. Partikongressen diskuterar det socialistiska programmet och planerar arbetet för kommande år. Vår politik och aktivitet kommer ur kollektiva perspektivdiskussioner.

– Rättvisepartiet Socialisternas kongress äger rum efter den historis­ka alleuropeiska strejkdagen och de fortsatta massrevolterna i Europa. Efter att Israel på nytt har inlett ett krig mot Gaza och dess befolkning. Internationalismen är en viktig del av vår kongress, säger Elin Gauffin, ­vice ordförande i RS.
– Det blir också en jubileumskon­gress. Nästa år är det 40 år sedan Offensiv startade som tidning och socialistisk organisation. År 1997 blev Offensiv veckotidning och vi bildade Rättvisepartiet Socialisterna, säger Per-Åke Westerlund, RS ordförande.
Kongressen handlar om att stärka och bygga partiet. Vi samlas med stark optimism och framtidstro efter partiets framgångar de senaste åren. Och nu vänder situationen – även i Sverige kommer kamp och politisk radikalisering.
Socialister från hela landet deltar. Kongressen besöks också av internationella gäster och representanter från CWI:s internationella ledning.

Anmäl dig till kongressen till din lokala partiförening eller till:
Praktisk information får du från din lokala partiförening.
Dagordning kommer senare.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!