RS-möte i Köpenhamn

2009-12-21 01:16:56
Rättvisepartiet Socialisterna och Committee for a Workers’ International (som RS är den svenska sektionen av) höll ett öppet möte i Köpenhamn den 10 december.

– Politikerna pratar medan klimatkrisen bara blir värre. Två tredjedelar av världens ekosystem är allvarligt skadade, inledde Mattias Bernhardsson, kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge.

Nästa talare var Johanna Evans, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna i Luleå och Elevkampanjens ordförande, som också är initiativtagare till kampanjen Unga kräver jobb och grön framtid. Hon poängterade att tekniken redan finns, men att storföretags kortsiktiga vinstintresse står i vägen.
– Det behövs en planerad ekonomi för massiva satsningar på förnyelsebar energi.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!