RS på 1 maj i Stockholm och Göteborg

2009-05-02 16:42:46

foto: RS Göteborg
RS livliga demo i Göteborg.

I Stockholm gick både Rättvisepartiet Socialisterna och Socialistiska Partiet bakom ArbetarInitiativets banderoll, med sammanlagt drygt 800 deltagare. 400 gick med RS, en av de livligaste och största avdelningarna. Bland annat deltog hela 40-50 demonstranter med barnvagnar i RS-delen. ArbetarInitiativets aktivister delade ut nästan 4000 flygblad i fyrfärg och fick namn till ett antal nya valarbetar einför EU-valet den 7 juni.

200 demonstrerade med Socialistiskt första maj i Göteborg, med Rättvisepartiet Socialisterna. GöteborgsPosten Rapporterade:
"Fem olika första maj-tåg färgar staden röd i dag. På Järntorget var man först ute, där bland annat Rättvisepartiet Socialisterna, gav sig av mot Brunnsparken klockan 14.00.
Enligt GP:s reporter på plats var stämningen festlig, med en blandning av partimedlemmar och nyfikna människor.
Tal har hållits av Göte Kilden – en av initiativtagarna till Arbetarinitiativet, som är ett samarbete mellan Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Partiet och oberoende kandidater.
Kaan Özsan och Stefan Berg, klubbordförande för kommunals fackklubb Blå Stjärnans djursjukhus har också talat på Järntorget."

GP skrev att tusen personer lyssnade till Göte Kildéns tal. För RS talade Kristofer Lundberg, ordförande för RS Väst.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!