S, V och MP raserar Angereds framtid

2011-10-12 16:46:54
Under förra veckan hölls ett dialogmöte mellan politiker och boende i Angered. Lärare, föräldrar och elever kom på mötet med fokus på skolans framtid i området. Mötet arrangerades av Nätverket för Angereds kommunala skolor och nätverket Angered Dialog.

Representanterna från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet var eniga om att det inte är och aldrig har varit frågan om några nedskärningar på skolan, utan ”bara en budgetanpassning”.
– Vi kan ju inte överskrida våra tillgångar, då blir det ju som i Grekland och så vill vi ju inte ha det, sa Ali Moeeni Taghavis från Socialdemokraterna.
– Det är ju inte det grekiska folket som har levt över sina tillgångar och skapat krisen i Grekland och andra euroländer idag. Det är bankirer, börshajar och det europeiska politiska etablissemanget som har skapat ­krisen, som nu betalas av folket. Och jag vill säga att det borde bli mer som i Grekland, att vi borde gå ut på gatorna, i generalstrejker och i protester, svarade Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna.

”Vi sitter alla i samma båt”, var Ali Moeeni Taghavis (S) försvar till den nedmontering som sker av vår stadsdels skolor. ”Det är ­bara så att skolans kostym är lite för stor och behöver sys om”. Båda liknelserna kände många som en ren provokation och möttes av suckar och svar om hur less man är på att höra dessa argument.
Att politikerna i Stadsdelsnämnden inte alls sitter i samma båt som vi står klart. Många har färskt i minnet siffrorna som kom ut i våras, då våra fritidspolitiker åkte på spa för att diskutera ­skolan. Notan hamnade på över 69 000 kronor.
– Det är inte skolans kostym som är för stor, utan Angereds skolor som är anorektiska, sa en  förälder.
På informationsmöten med tjänstemännen har det uppgetts att det har varit en elevflykt på 300 elever. Samtidigt påstod politikerna att över 1 000 elever har försvunnit. Att politikerna kände sig pressade och kastar ur sig nästan vad som helst kan vara en orsak. Att de inte själva har koll på läget kan vara en annan.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är med och driver igenom borgarnas politik, med en nedmontering av våra skolor, och blundar då elever flyr till friskolor med våra skattepengar med sig. Rättvisepartiet Socialisterna tar kampen mot just denna politik. På gator och förortstorg fyller vi protestlistor. Vi går på möten och argumenterar emot politikerna och vi organiserar dem som vill kämpa.

Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!