S17-protester kommer att hållas även i Norrbotten

2011-08-31 13:38:26
I Kiruna arrangerar Nätverket Nej till nedskärningarna inom vården en demonstration den 17 september.
I Luleå har Rättvisepartiet Socialisterna bjudit in organisationer och enskilda till en ”Vi har fått NOG”-demonstration som ryter till mot nedskärningar, utförsäkringar,
rasism och utvisningar m m.

Så sent som i tisdags (den 30 augusti) rapporterade media om hur S och V i Boden planerar att skära bort 35 tjänster inom socialförvaltningen och införa mer delade turer.
– I landstinget ursäktas dramatiska nedskärningar med min­skad befolkning. Det är dags att visa att vi fått nog, säger Raymond Ohlson, Rättvisepartiet Socialisterna i Boden.

– Utvisningen av Marta och hennes två familjehemsplacerade barn till Armenien har verkligen upprört många norrbottningar. Att åtta utvisningar har stoppats av intensiva asylkampanjer de senaste månaderna visar att det lönar sig att kämpa. Nu måste vi öka trycket ytterligare för Marta och alla andra utvisningshotade. Demonstrationen i Luleå den 17 september är ett viktigt steg, säger Mikael Nilsson, aktiv i asylrö­relsen i Norrbotten.
– Regeringens höjning av högkostnadsskyddet för mediciner och vård är ytterligare ett slag i ansiktet på oss med kroniska sjukdomar. Trots folkstormen fortsätter utförsäkringarna av sjuka. Det är dags att samla alla som drabbas av den brutala högerpolitiken med nedskärningar, social nedrustning, rasism o s v, säger Johanna Evans, ersättare för Rättvisepartiet Socialisterna i kommunfullmäktige i Luleå.
Demonstration i Kiruna anord­nas av nätverket Nej till nedskär­ningar inom vården. Samling lördag den 17 september kl 14.00 på Folkets Hus-parkeringen. I Luleå samlas man kl 13.00 samma dag utanför Smedjan.
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!