Schas! Rör inte LAS! – demonstrera mot januariavtalets orättvisor 18 april

Seko Stockholm ordnade möte om LAS den 29 februari (Foto: Arne Johansson).

av Arne Johansson // Artikel i Offensiv

Även en del fackliga företrädare har aningslöst nappat på arbetsgivarnas Flexicurityargument att det är ”viktigare med omställningstrygghet än anställningstrygghet”.
– Då har de inte förstått att tur­ordningsreglerna är en motor för kompetensutveckling, underströk Mats Wingborg med all tydlighet i sitt inledande föredrag på Seko Stockholms viktiga möte med rubriken ”Schas! Rör inte LAS” på ABF-huset i lördags.

Utan turordningsreglerna skulle maktbalansen förändras till fackets nackdel på ett förödande sätt. Om det var också både Jan-Olov Carlsson som bjudits in från IF Metall på Volvo Umeverken för att berätta om den budkavle mot försämringen av LAS som klubben sprider på landets arbetsplatser, de andra i panelen och de cirka 50 närvarande också eniga om. 
Mötet avslutades med ett brandtal från Seko Stockholms ”aktionsansvarige” Viktor Risling om nya aktioner i Stockholm, först med en flygbladsutdelning utanför LO-borgen den 11 mars och sedan till Manifestationen mot januariavtalets orättvisor på Sergels torg, lördagen den 18 april, med start kl 14.