SD – ett femte hjul på regeringsvagnen

2012-07-04 17:03:07
Förutom misslyckade försök att dölja rasistisk splittring bakom fraser som att ”Alla ska med” sa Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson i sitt tal i Almedalen att partiet nu är för ett femte jobbskatteavdrag.

Det var mycket rasism i ­SD-ledaren Jimmie Åkessons 40 minuter långa tal i Almedalen. Minskad invandring skulle ge [de svenska] ­pensionärerna bättre villkor, sa han bland annat. En ren lögn. Det är inte invandringen som har sänkt pensionerna, utan den högerpolitik som SD stödjer fullt ut.
I sitt tal sa Åkesson också att SD värnar om ”de svaga och fattiga”.
Men det är samma parti som vill införa ett femte jobbskattavdrag till en kostnad av 15 miljarder kronor, vilket är lika mycket som det ­skulle kosta att avskaffa barnfattigdomen, och som nyligen sa ja till Försvarsmaktens och ÖB:s (överbefälhavaren) begäran om minst 2 miljarder kronor mer till militären.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!