SD måste isoleras och buas ut

2010-08-11 16:41:56
När Rättvisepartiet Socialisterna kom till Haninge Centrum i lördags för att sälja vå- ra valmanifest, och Offensiv-tidningar som vi gör varje lördag året om, stod två tanter från det rasistiska högerpartiet Sverigedemokraterna (SD) där.

– Det där är rasister, sade en man och pekade på en av SD:arna som delade ut flygblad för Sverigedemokraterna.
– Jag förklarar bara för mina barn vilka ni är. Ni borde inte få stå här!, sade han sedan till SD-representanten.

Sverigedemokraterna fick inget gehör från de allra flesta som passera­de dem, av de få som tog deras flyg­blad slängde många dem direkt när de förstod vad det var.
Tyvärr var det inte alla som skällde ut rasisterna. De flesta brydde sig inte om dem eller nickade bara uppmuntrande till oss medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna som med ryggar- na mot SD-tanterna stod runt om­kring och höjde våra röster för kamp mot rasism och högerpolitik. De få personer som tog ett flygblad från SD fick också snabbt Rättvisepartiet Socialisternas folder ”Stoppa Sverigedemokraterna” i handen och en förkla- ring av vilka det faktiskt var som stod där.
Sverigedemokraterna har sina rötter i nazistiska organisationer och är idag ett rasistiskt och sexistiskt parti som t ex vill strypa rätten till asyl och anhöriginvandringen med 90 procent, avskaffa permanenta uppehållstillstånd och förbjuda att icke svenskfödda medborgare ska få gifta sig innan de fyllt 24 år.
SD är också ett högerparti som t ex vill inskränka lagen om anställningsskydd, vill sänka straffåldern till 12 år och dra ner på fritidsaktiviteter för unga. I Haninge föreslår SD nedskärningar på 96 miljoner kronor och är för privatiseringar och ombildning­ar av hyresrätter till bostadsrätter.

Det behövs en gemensam kamp för att försvara arbetares, ungdomars, studenters och pensionärers rättigheter och för att stoppa nedskärningar, privatiseringar och annan högerpolitik. Därför är den antirasistiska kampen så viktig.
Inte minst leder rasism också till mycket ont i form av mobbning, diskriminering och hatbrott. Den omän­skliga flyktingpolitiken där sju av tio nekas asyl innebär t ex att apatiska barn fortfarande utvisas, att politiska flyktingar och hbt-personer utvisas     till Iran och att många tvingas leva gömda som papperslösa utan rättigheter.
Sverigedemokraterna måste isoleras och buas ut – rasism får aldrig tolereras!
Lina Westerlund

 RS / Offensiv kämpar för ▼

  • Stoppa diskrimineringen. Lika rätt till jobb, lön, bostad, vård och skola.
  • Återinför rätten till asyl. Amnesti åt gömda flyktingar.
  • Nolltolerans mot hatbrotten.
  • Inga nazister på våra gator.
  • Facket måste organisera alla, oavsett papper – gemensam kamp mot lönedumpning.
  • Inga svenska vapen eller soldater till krig.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!