SD – nya ansikten, samma rasism

2012-11-28 13:27:45
Två toppledare för Sverigedemokraterna har tvingats avgå, men rasismen och islamofobin består.

Kent Ekeroth har ersatts som rättspo­litisk talesperson av Richard ­Jonshof. Om något är denne en lika profilerad islamofob som Ekeroth.
Islam, skrev Jonshof för något år sedan, innebär att ”det sekulära och demokratiska Europa står inför det värsta hotet någonsin”.

Jonshof är också ansvarig för Sverigedemokraternas tidning, SD-kuri­ren, som förra veckan distribuerade den ökänt rasistiska tidningen Dispatch International. Denna ges ut av det så kallade ­”Tryckfrihetssällskapet” som senast ordnade ett möte i Malmö (den 27 oktober) med den neder­ländske politikern och islamofoben Geert Wilders.
Dispatch Internationals mest ö­kända skribent, Ingrid Carlqvist, deltog på den så kallade counter-jihad­rörelsens konferens den 11 ­september i New York. Tidningen Expo har rapporterat om att muslimer på detta möte liknades vid ”råttor”.

Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!