SD styr rasism i Avpixlat

2013-07-17 16:21:24


Sverigedemokraterna fortsätter att förneka kopplingar till Avpixlat, medan bilden talar sitt tydliga språk.

Sverigedemokraterna hävdar envist att de inte har några som helst kopplingar till högerextrema grupper eller till den rasistiska hatsidan Avpixlat. Men uppgifter från bland andra Aftonbladet, Expo och Slutpixlat visar något annat.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth (inblandad i den s k järnrörsskandalen) visar sig nu vara involverad i rasistsidan Avpixlat. Framför allt blir det allt tydligare hur mycket av innehållet han styr. Han har i uttalanden genom åren hävdat att han ”bara håller sidan flytande”, trots att han 2011 mottog 230 000 kronor i donation avsett för Avpixlat, varav 70 000 hamnade i egen ficka.
Dessa pengar redovisades heller inte för Skatteverket, vilket gör att han måste betala kvarskatt på 160 000 kronor av donationerna. Att SD:are tillskansar sig pengar på olika bandit­artade sätt är dock inget nytt.
Enligt Affärsvärlden den 30 november 2010, bidrog svarta pengar, bidragsfusk och hemliga finansiärer till deras valresultat det året. Dessut-om är SD emot lagförslaget om att redovisa privata bidrag och är det mest slutna partiet inom riksdagen.

Den 27 juni
2013 visade ­Aftonbladet hur aktivt Ekeroth styr det redaktionella arbetet på Avpixlat via mailväxlingar mellan Ekeroth och Avpix­lat. Han ger både direkta förslag och klara direktiv till redaktionsmedlem­mar.
Ekeroth skrev bland annat att ”Vi måste verkligen se till att kunna nå varandra, samt att starta tidigare på eftermiddagen. Seriöst…” och ”Lägg upp den här youtubevideon i stället för från riksdagen”. Martin ­Kinnunen, SD:s pressansvarige, säger i ett uttalande att ”Vi tycker inte att mejlväxlingarna visar att han är inblandad i det redaktionella arbetet på något sätt”.
SD:s och Avpixlats nära samband kan man se också på att Avpixlats frontman Mats Dagerlind flera gånger har skrivit artiklar för ­SD-kuriren, samt att Ekeroth har skrivit flera artiklar på Avpixlat.
Den 4 juli festade Axpixlats kröni­kör Mrutyuanjai Mishra tillsammans med flera högt uppsatta SD-riksdags­ledamöter, bland annat Mikael Jansson och David Lång.

Vidare är Ekeroth, enligt Slutpixlat den 14 juli, en av de ledande personerna i den våldsamma Counterjihadrörelsen och har kopplingar till den fascistiska gruppen SDL (Swedish  Defence League).
Dessutom har han försvarat högerextrema som uttalat sig positivt om Breiviks fruktansvärda massaker på Utöya 2011. Om detta säger SD:s riksdagsledamot Mattias Karlsson att ”SD som parti har aldrig haft någon kontakt med någon som förespråkar våld eller står för extremism”, trots att vi både idag och genom historien sett prov på motsatsen. Under 1980-90-talen var vi vana vid att se Sverigedemokrater med bomberjackor och basebollträn i jakt på ­invandrare att våldsamt attackera.
Hotet från Sverigedemokraterna får varken överdrivas eller underskattas. Deras frammarsch har gett nazistiska och rasistiska organisationer ökat självförtroende, vilket bland annat kan ses i Expos årsrapport Intolerans 2012. Den visar att antalet aktiviteter (flygbladsutdelningar, demonstrationer, interna ­verksamheter och så vidare) av främlingsfientliga grupper har ökat till 1 824 aktiviteter, en ökning med 24 procent jämfört med året innan.

Den antirasistiska kampen är hög-aktuell, både i Sverige och internatio­nellt. Högerextrema grupper har gått framåt i flera länder, främst i Ungern med Jobbik och i Grekland med Gyllene Gryning.
Det är därför av största vikt att nazister och rasister ständigt stöter på motstånd när de försöker ha torgmöten med mera och ­Rättvisepartiet Socialisterna står i absolut framkant i den antirasistiska kampen.
Gång på gång har vi stoppat nazis­tiska, fascistiska och rasistiska organisationer från att sprida sin hatiska propaganda då vi tillsammans med andra vänstergrupper har ­mobiliserat till massdemonstrationer mot dem, senast nu i Göteborg mot SDL. ­Ingen plattform får ges till dessa ­våldsamma och splittrande grupper.

Offensivs redaktion

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!