Sd:s högerpolitik gynnar de rika

2008-08-06 14:35:00
För signaturen ”Christine” är det inget problem att Sverigedemokraterna är ett högerparti, eftersom hon själv tycker att det vore bra med mer privatiseringar av vård och omsorg.
Det är hon i sin fulla rätt att tycka. Men om nu Sd bara vill ha mer av den högerpolitik som Reinfeldt & co bedriver, så är det svårt att förstå hur du samtidigt kan påstå att Sd är ett alternativ för de väljare som tröttnat på denna politik? Opinionssiffrorna för regeringen talar sitt tydliga språk: en majoritet av Sveriges befolkning vill inte ha en politik som innebär attacker på sjuka och arbetslösa, samtidigt som de rika blir allt rikare. Om nu Sverigedemokraterna bara vill ha mer av samma sak – bl a privatiseringar – vilket du själv påstår – varför ska man då rösta in ytterligare ett högerparti i riksdagen? Dessutom ett högerparti som på ett typiskt rasistiskt sätt försöker att utpeka invandrarna som roten till olika samhällsproblem.

Sd försöker idag, precis som Ny Demokrati gjorde 1991, framställa sig som ett alternativ till etablissemanget. Men Ny Demokrati avslöjade sig snabbt som ett högerparti bland andra. Lika lite som Ny Demokrati var ett alternativ på 90-talet, lika lite är Sd det idag. Vad som behövs idag är inte ett till högerparti, utan enad kamp för ökade resurser till vård, skola och omsorg. I den kampen behövs såväl svenskar som invandrare. Sd vill splittra den enigheten genom sina rasistiska utspel. Allt i syfte att bana väg för ännu mer av den högerpolitik som gynnar företagen och de rika. Välkommen till Renmarkstorget 5 augusti kl 12 om du vill protestera mot Sverigedemokraternas rasistiska högerpolitik!
 
Ingrid Eriksson
Rättvisepartiet Socialisterna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!