Seger för Mixgården

2009-06-17 17:51:49
Stadsdelsnämnden i Lärjedalen beslutade i tisdags att skjuta till 300 000 kronor för fritidsgården Mixgårdens sommarverksamhet. Vid mötet demonstrera­de 100 personer från Hammarkullen. 72 personer var inne på mötet när politikerna backade.

100 personer demonstrerade från Hammarkullen till stadsdelsnämn­dens möte i Hjällbo. ”Hammar­kullen reser motstånd” och ”Vad vill vi ha – Mixgården kvar” ropades talkörerna.
72 personer deltog senare på stadsdelsnämndens möte som backade och gav 300 000 kronor till Mixgårdens sommarverksamhet. Detta följdes av jubel och kramar för de unga som samlats på mötet.
– Jag demonstrerar för Mixgår­den. Vi vill ha verksamheten öp­pen i sommar, säger Ghambar Rustum som jublade när politiker­na backade.
Erdam Mustafa var uppåt efter stadsdelsnämndsmötet.
– Jag är beredd att slåss för Mixgården. Vi är beredda att käm­pa. Kamp lönar sig, säger han.

– Vi är jätteglada nu när politikerna backar. Vi trivs på Mixgården. Det är en trygghet. Det är inte vår kris, säger systrarna Umkal­thum, Zainab och Hajer Al Saidan som var tre av de hundra som demonstrerade.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!