Sjuksköterskestudenterna samlar för oktober

2012-09-26 14:17:57




Sjuksköterskestudenterna fortsätter att kräva minst 24 000 kronor i månaden i ingångslön. Nu mobiliserar de inför 24 oktober, då nya landsomfattande manifestationer ska äga rum.

I april i år demonstrerade tusentals sjuksköterskestudenter runt om i landet för en ingångslön på minst 24 000 kronor i månaden.
– Det finns ingen anledning för oss att subventionera arbetsgivare med billig arbetskraft bara för att vi är sjuksköterskor, säger Björn Eriksson, talesperson för 24 000-upproret och studenterna vid Uppsala universitet, i ett pressutskick.
– Vi stöttar studenterna i deras krav på högre ingångslöner. Det finns ingen som helst motsättning mellan det och en god löneutveckling för erfarna sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor, chefer och ledare som finns bland våra 110 000 medlemmar, säger Sineva Ribeiro, Vårdförbundets ordförande, i samma utskick.
Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv stödjer sjuksköterskestudenternas krav på högre ingångslön fullt ut.

Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!