Skolstrejk på Sjumilaskolan

2009-03-25 18:38:49
Göteborg: På Sjumilaskolan i Biskopsgården på Hisingen pågår inga lektioner kommande vecka. Skolan står helt tom från elever då föräldrar beslutat om skolstrejk mot nedskärningar.
På ett föräldramöte förra veckan beslutade föräldrarna gemensamt om strejken. Att politiker och skolledning hotar med att föräldrar bryter mot skolplikten är inget som skrämmer. Strejken kommer att pågå minst i en vecka.
– De ringer runt och pratar om skolplikt men vad är deras plikt. Skolans plikt är att ge bra undervisning, säger Patricia Rydhult, förälder.
När offensiv går i tryck hålls ett fackligt möte om nedskärningarna med Lärarförbundet. Den 31 mars kommer föräldrar att demonstrera utanför stadsdelsnämndens möte då de ska fatta beslut om nedskärningar.
– Elevkampanjen ger fullt stöd till föräldrarnas kamp mot skolnedskärningarna, säger Patricia Degerman i Elevkampanjen.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!