Skotska UNISON kräver storstrejk mot nedskärningarna

2010-12-16 15:12:16
– Skotska UNISON [Storbritanniens största offentligfack) beslöt på sin årskonferens helgen den 4-5 december att ställa sig bakom en motion som uppmanar UNISON att ta initiativ till en endagsstrejk inom den offentliga sektorn så snart som möjligt. Vidare beslöt konferensen att ge stöd till en motion med krav på att det skotska parlamentet och Skottlands kommuner ska vägra att genomföra regeringens nedskärningar och istället lägga budgetar som ­svarar mot behoven.
– Dessa båda motioner var skriv­na av CWI-medlemmar. Fem delegater av totalt hundra på konferensens är med i CWI, berättade Philip Stott från skotska Socialist Party på CWI-kongressen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!