Slopat barnbidrag i Lettland?

2009-04-01 16:23:17
I sin jakt på ytterligare nedskärningar för att betala de rikas kris har regeringen i Lettland lagt fram förslaget om att slopa barnbidraget för nyfödda.

Det krislån man fått av IMF på 7,5 miljarder för att rädda landet ur krisen har knappast gjort situationen bättre.
Lönerna för offentliganställda har redan sänkts med 15 procent, moms och punktskatter höjts och jakten på nya nedskärningar som drabbar de rika så lite som ­möjligt eller ingenting alls fortsätter.
En av de nya nedskärningar man luskat fram nu är att slopa barnbidraget. Det väldigt blygsamma bidraget på åtta lats (120 kronor) i månaden ska dras in för alla barn upp till ett år.
”I dessa tider behöver vi hopp. Men att ta barnbidraget ger en mycket dålig signal”, säger Kristaps Ceplis till TT (den 25 mars).

Lettland behöver mer än bara hopp nu. Lettland behöver, precis som resten av Europa, kamp. Kamp mot kapitalets kris – låt de rika betala sin egen kris!
Nils Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!