Socialist Action växer

2012-11-15 14:05:01
Den 3-4 november höll Socia­list Action, systerorganisation till Rättvisepartiet Socialisterna, ett socialistiskt helgläger i en fantastisk lägeranläggning.
Unga arbetare, elever och studenter diskuterade kampen mot rasism, vad som händer i Kina och Asien, det egna organisationsbygget m m.
På bara drygt två år har Socialist Action vuxit till en verklig faktor i i Hongkong. Under kampen mot ”patriotisk utbildning” samlade Socialist Action in 30 000 namnunderskrifter för skolstrejk, delade ut över 40 000 flygblad och sålde hundratals exemplar av sin tidning, Socialist. Elever på flera skolor anslöt sig till rörelsen för skolstrejk.
Tidigare i år startades Ungdom Mot Rasism, den första ­antirasistiska organisationen i Hongkong. Detta som ett svar på att politiker och media kallat fastlandskineser för ”gräshoppor”. Socialist Action har också försva­rat rätten för migrantarbetare från t ex Indonesien och Filippinerna att söka uppehållstillstånd i Hongkong.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!