Socialistisk helg i Österrike

2011-11-23 14:00:20
”Fight the Power – motståndets teori & praktik” var samlingsrubriken på de möten som Sozialistische LinksPartei (SLP, CWI i Österrike) anordnade den gångna helgen. Det var tre dagar om eurokrisen, kampen mot utvisningar och de nya former av proteströrelser som har uppkommit.

Undertecknad var inbjuden för att sprida Rättvisepartiet Socialisternas erfarenheter av asylkampen i Sverige.
Helgen öppnades av Christina Ziaka från Xekinima (CWI i Grekland) som pratade om ­eurokrisen och massprotesterna i Grekland.
– En halv miljon greker har inte råd att betala för elektricitet. 400 000 i Aten är beroende av välgörenhet för att kunna ställa mat på bordet.
Ett möte handlade om asylkampen och erfarenheter utbyttes om hur man kan organisera blockader och vikten av att organisera breda nätverk för att få ett samarbete mellan olika grupper.
På lördagen organiserades en välbesökt debatt mellan CWI och Österrikes Piratparti och hela helgen avslutades med en diskussion om de planerade antirasistiska protesterna mot rasistiska FPÖ:s årliga bal i Wien.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!