Socialistiskt 1 maj med RS

2010-04-29 11:14:58
”Vi tog striden för helgtillägget”

Carolina Löf, en av initiativtagarna till kampanjen Rädda helgtillägget och aktiv i RS i Luleå, deltar på 1 maj med RS utanför Strand Galleria kl 13.00.
– Vi är det enda partiet som kämpar för arbetarna i Luleå, som till exempel i striden för helgtillägget och mot privatiseringen av tekniska förvaltningen. Därför borde man demonstrera med Rättvisepartiet Socialisterna på 1 maj.

”Behovet av ett socialistiskt program är högaktuellt”

Mattias Lantz, aktiv i Socialistiska Studenter och Rättvisepartiet Socialisterna i Sundsvall, demonstrerar i år i ett socialistiskt 1 maj-tåg, samling Stora Torget kl 11.45.
– I Sundsvall organiseras i år ett socialistiskt första maj-tåg. Tåget är ett samarbete mellan Rättvisepartiet Socialisterna, Sundsvalls Socia­listförening, Syndikalistiska Ungdomsförbundet samt Socialistiska Partiet.
– Behovet av ett socialistiskt alternativ är högaktuellt, då alla etablerade partier i Sundsvall står bakom slakten på sjukvården och välfärden. Initiativet kommer att vara ”pampfritt” och be­stå av vanliga arbetare som vill visa sitt missnöje mot nedskärningspolitiken som förs både lokalt och globalt.

”För demokratiska och kämpande fack”

Stefan Berg, som är klubbordförande inom Kommunal, kommer att demonstrera med Socialistiskt 1 maj i Göteborg, uppställning kl 13.45 på Landsvägsgatan, Järntorget.
– RS Göteborg kommer att på Socialistiskt 1 maj föra partiets program mot krisen – mot nedskärningar, rasism och all högerpolitik.
– De fackliga parollerna är alltid viktiga, för mig nästan viktigast eftersom jag själv jobbar fackligt. Kraven på demokratiska och kämpande fack, utan pampar i ledband hos Svenskt Näringsliv, är högaktuella.

”Det behövs kvinno­kamp”

Karin Wallmark är aktiv i HBT-socialister­na och ordförande i RS Brandbergen i Haninge.
I Jordbro, Haninge, kommer man att samlas vid pendelstationen kl 11.30:
– Vi måste höja våra röster för att bekämpa regeringens attacker på sjuka och arbetslösa. Det behövs kvinnokamp för att stoppa försöken att tvinga tillbaka kvinnan i hemmet, som till exem­pel med pigavdrag och vårdnadsbidrag. Hanin­gebor borde sluta upp på vår samling i Jordbro där vi lyfter kampen mot högerpolitik och alla former av förtryck!

”Njut våren med stans enda kämpande socialistiska parti”

För första gången arrangerar Rättvisepartiet Socialisterna ett eget 1 maj-möte i Uddevalla.
Patrik Berg, ordförande i RS Uddevalla, ­uppmanar folk att ansluta sig på Hasselbacken kl 12.00:
– Kom och njut av våren och fira arbetarnas egna dag i Hasselbacken tillsammans med stans enda kämpande revolutionära socialistiska parti. Lyssna på tal, ta det lugnt i solen och anslut dig till kampen för socialismen!

 • Luleå:
  Plats: Utanför Strand Galleria
  Tid: kl 13.00.
 • Umeå:
  RS uppmanar medlemmar, prenumeranter, väljare och sympatisörer att demonstrera med RS i Enad Vän­ster på 1 maj i Umeå.
 • Sundsvall:
  Plats: Stora Torget.
  Tid: kl 11.45.
 • Stockholm/Haninge:
  RS i Haninge kommer att ha en samling med tal kl 11.30 utanför Jordbro pendelstation. Därefter deltar hela RS Stockholm/Haninge i Vänsterns demonstration i stan.
  Plats: Medborgarplatsen
  Tid: kl 12.00.
  På kvällen: 1 maj-fest i Haninge med mat, tal och musik. För info och biljetter, ring: 08-605 94 02.
 • Uddevalla:
  ”Vi vägrar betala kapitalismens kris”
  Plats: Hasselbacken.
  Tid: kl 12.00.
 • Göteborg:
  Kl 10.00 bokbord Järntorget.
  Kl 13.45 Demonstration ställer upp för avmarsch på Landsvägsgatan.
  Kl 19.00 blir det fest på Folkets hus i Hammarkullen med DJ, levande mu­sik, tal, mat och dryck. Vi släpper nu 150 förköpsbiljetter. Kontakt: 073-501 21 37.
Övriga orter,  
se lokal annonsering

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!