Socialistiskt sommarläger 11-14 augusti

2012-08-01 19:47:44
Rättvisepartiet Socialisterna håller som vanligt sitt årliga sommarläger på en naturskön ö i Stockholms södra skärgård.
Missa inte denna chans till att politiskt och socialt ladda batterierna inför höstens kamp mot högerpolitik och rasism. Är du nyfiken på socialismen ger detta en utmärkt introduktion, liksom fördjupning för dem som har varit med ­förut.

På lägret blir det stormöten om bland annat: Krisen i Europa, Asylkamp och antirasism samt Välfärd utan vinst och kampen mot högern.
Varje dag hålls en rad parallella seminarier, kring ämnen som: Läkerolarbetarnas kamp och lärdomar från andra strider, Könsstereotyper – när blir vi av med dem?, Förorten brinner, Vem behöver kärnkraften?, August Strindberg och arbetarrörelsen, Utvärdering av Pride – hur går vi vidare? och mycket mer.

Förutom politiska aktiviteter finns möjlighet till fiske, kanotturer, naturstigar i skogen, lägereld, grillning, filmvisning, fotboll, volleyboll och andra sporter/lekar samt teaterworkshop. Här finns också kiosk, badstrand, badbrygga, bastu, dusch/wc och tvättmaskin m m.

Barnen brukar stortrivas på lägret. Vi har organiserad barnverksamhet med erfarna barnvakter. Barn (under 13 år) till lägerdeltagare får delta på lägret gratis.

Kostnad och anmälan:  Kostnaden är 700 kr för ungdomar, 1 000 kr för arbetslösa/studenter och 1 300 kr för arbetare. I priset ingår resan till lägret (vi arrangerar resorna – på det billi-ga­ste sättet), mat och logi.
På facebook kan du följa eventet: socialistiskt sommarläger i skärgården!

Anmäl dig (inte genom facebook utan) genom att ringa 08-605 94 03 eller e-posta till: rs@socialisterna.org
Lägret startar på förmiddagen den 11 augusti. Hemresa sker på förmiddagen den 15 augusti.

Wellington och Mario talar om Läkerolarbetarnas kamp

Under stora delar av våren var Läkerolarbetarnas kamp för sina jobb den mest uppmärksammade fackliga gräsrotsstriden i Sverige.
De fackliga förkämparna Wellington Ikuobase och Mario Izquierdo från Gävle kommer till lägret på lördagen för att dela med sig av sina kamperfarenheter.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!