Solidaritet behövs: EU-parlamentsledamot Paul Murphy fortfarande kvar i fängelse

2011-11-09 15:13:10

foto: Lina Thörnblom
Måndagen den 7 november hölls en protest utanför Israels ambassad i Stockholm mot fängslandet av de Ship to Gaza-aktivister som på internationellt vatten gripits av den Israeliska flottan.

Paul Murphy, EU-parlamentariker för Socialist Party, och andra aktivister på "Freedom Waves to Gaza"-flottiljen stod inför en domare idag som israelisk lag kräver. Det har beslutats om utvisning, men ingen tidsplan har fastställts. Alla aktivister sitter därför fortfarande i fängelse.

De involverade advokaterna har rapporterat att det fortsatta fängslandet – som har följt på den olagliga kidnapningen av dessa aktivister på internationellt vatten – är ett politiskt beslut uppifrån och inte kopplat till några juridiska frågor.

Vi kräver ett omedelbart frisläppande av EU-parlamentsledamot Paul Murphy och alla andra olagligt fängslade aktivister. Vi uppmanar också till en omedelbar upptrappning av solidaritetskampanjen för att sätta press på den israeliska regimen. Protester bör genomföras vid Israels ambassader och konsulat.

Skicka protestbrev till ambassader och till följande:

Attorney General at the Ministry of Justice

Telefon: +97226466521/2

Fax: +97226467001

Ministry of Defence Public Relations Department

Telefon: +97236975540 eller +97236975423

E-post: pniot@mod.gov.il

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!