Solidaritet med hazarerna

2011-10-05 15:04:28
Den 1 oktober samlades ett 70-tal personer vid Johannastatyn i Göteborg, för att visa sin solidaritet med de hazarer som har blivit förföljda och mördade i Afghanistan.

Masoomeh Adelzadeh berättade om hazarernas situation i Afghanistan, Pakistan och Iran.
– I Pakistan säger man att vi ska åka hem till Afghanistan. I Afghanistan säger de att vi inte är äkta afghaner. I Sverige fängslas vi på förvar och ­skickas tillbaka till den förföljelse vi flytt från.
Stefan Berg, ordförande för RS Göteborg, kritiserade bland annat Sveriges vapenexport och stöd till USA:s krig i Afghanistan.
Nästa talare var Hamid Najafi. Han kom in på hazarernas mänskliga rättigheter och försöken att tysta deras åsikter.

Vad är nästa steg för er nu?
– Att enas och ta gemensam kamp.
Rättvisepartiet Socialisterna visar full solidaritet med hazarerna och deras kamp mot den hårda diktatur och det förtryck de utsätts för.
Nu gäller det att vi står enade och tar gemensam kamp!
Denny Jovanovic
Läs mer på socialisterna.org/goteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!