Solidarity i skotska valet

2007-03-21 12:38:53
Omkring 200 deltog på Solidarity – Scotland’s Socialist Movements (Solidaritet -– Skottlands socialistiska rörelse) konferens om partiets program och politik. Konferensen, som hölls i början av mars, var en politisk samling inför valet till det skotska parlamentet 3 maj.
PCS (motsvarande fackförbundet ST) ordförande Janice Godrich inledde konferensen med att berätta om kampen mot nedskärningar och privatiseringar.
Hon följdes av Nan Wilsson, en av flera hundra som fått sparken från Simclar, ett stort transnationellt elektronikföretag som ägs av en av Skottlands rikaste personer. När Nan och övriga anställda kom till jobbet en morgon möttes de av låsta grindar där det satt en lapp med beskedet att de var avskedade.
Tommy Sheridan, en av Solidaritys grundare, gav sedan följande policyförklaring:
– Solidarity är det socialistiska alternativet i valet, ett parti som kämpar mot såväl nedskärningar och låglönemarknad som Blairs krig i Irak och Afghanistan.

Socialistiskt alternativ

– Det krävs socialistisk politik och kamp för att en gång för alla göra slut på klassorättvisor, förtydligade Philip Stott från International Socialist (CWI Skottland).
CWI Skottland tog tillsammans med bland annat Sheridan initiativet till att bilda ett nytt parti efter Scottish Socialist Partys urartning och sönderfall (Se tidigare nummer av Offensiv).
Det är inte många veckor kvar till valet den 3 maj. Den tid som är kvar måste ägnas till att höja partiets profil och bygga vidare på den respekt partiet vunnit efter PCS-strejken, stödarbetet för Simclar-arbetarna och den roll som partiet spelar i exempelvis antikrigsrörelsen.
International Socialist
(CWI Skottland)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!