Somaliska föreningens lokal jämnad med marken

2015-10-07 17:23:01

foto: Amer Mohammed Ali
Föreningshuset rivs och istället ska en parkeringsplats upprättas.

Trots en rad protestmöten, demonstrationer och namninsamlingar för att rädda Somaliska föreningens lokal i Hammarkullen har den nu jämnats med marken för att bereda plats för en parkering.

Utan förvarning stod det plötsligt stängsel och grävskopor vid föreningslokalen.

Troligtvis handlade det om att förhindra en ockupation av huset, varför de inledde rivningen snabbt och stängde av området för att förhindra att den intogs.

Abdi Yuusuf, ordförande i Somaliska föreningen, berättade tidigare för Offensiv om vilken verksamhet som rymdes i lokalen.

– Över 200 personer, ungdomar och äldre samlas här dagligen. Ungdomar spelar pingis och de äldre spelar kort, dricker kaffe och ser på nyheter från hemlandet.

Idag står de utan samlingsplats och föreningen är orolig över vad det kommer att innebära för framför allt ungdomarna.

Under året har flera samlingsplatser i Hammarkullen stängts ned eller varit hotade. Det gäller både föreningslokaler  och kommersiella mötesplatser.

Politiska beslut i förvaltningar och kommunala bolag tas ovanför huvudet på föreningar och medborgare.

Rättvisepartiet Socialisterna och Somaliska föreningen kommer att fortsätta kämpa för mötesplatser och bjuder in hela området att kämpa tillsammans med oss. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!