Sommardrömmar går i uppfyllelse i Hammarkullen

2016-05-18 11:29:12
Summer Dream Festival i Hammarkullen, Göteborg har nu pågått i några år och vuxit för varje år som har gått.

Initiativet togs av de tre lokala Hyresgästföreningarna i Hammarkullen som en del i ett trygghetsskapande arbete mot droger, våld och kriminalitet. Det handlade om att ta tillbaka torget, att göra det till en trygg plats genom positiva aktiviteter.
Summer Dream handlar om att områdets barn och unga kommer till festivalen där de skriver ned sina sommardrömmar. På scen uppträder såväl lokala som stora artister.
Även andra aktiviteter och en marknad erbjuds under dagen och 35 ungdomar fanns med som arrangerade festivalen och var funktionärer.

Efter festivalen sammanställs sommardrömmarna och Hyresgästföreningen anställer ungdomar under sommaren från området för att verkställa det.
Konferensier för dagen var likt tidigare år Johannes Lundberg.

– Sedan starten har detta varit otroligt lyckat. Det gick bra även i år. Men det behövs fler vuxna som kommer med, det blir mycket folk och då behövs vuxna som tar ansvar även om vi har ungdomar som är funktionärer, säger Johannes Lundberg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!