Sopåkare och pensionär på samma lista

2009-05-13 19:12:38
Roger Engvall, sopåkare, Haninge:
– Jag arbetar som sophämtare i Stockholms län och jag är allmänt less på dagens giriga makthavare från hö­ger till vänster.

– Att jag går med i ArbetarInitiativet beror delvis på arbetsgivarnas försök att flytta fram sina positioner och delvis på att jag anser att socialdemokratin bör ersättas med ett riktigt arbetarparti från gräsrötterna.
– Sossarnas traditionella väljarkår slår bakut när så kallade ”arbetare” som Wanja Lundby-Wedin roffar åt sig medan sjuksyrror och andra yrkesgrupper ska stå med mössan i hand och plocka upp småsmulorna.
– Ungdomen ratar partiet och det vet ledning­en om, men dom säger det inte högt. Likadant med Vänsterpartiet som lyser med arbetarnas frånvaro än mer än sossarna. Sverige och Europa är på väg mot en katastrof, ty systemet ruttnar inifrån.

– Vi måste alla agera innan girigbukarna krossar hela Europa med finanskriser och sociala oroligheter som följd. För Europas arbetare i ti­den!

arbetarinitiativet.se

Olga Bruce, pensionär, Tä­by:
– Jag har varit bibliotekarie men är numera pensionär. I slutet av 60-talet anslöt jag mig till den revolutionära vänstern.

I Socialistiska Partiet har jag varit medlem sedan det bildades. Vi beskylldes för att vara revolutionsromantiker, men det handlade inte om romantik utan om engagemang.
– Nu pågår istället en borgerlig revolution för kapitalismens stärkande i rasande fart. Det är syftet med privatiseringarna. Ännu på 1970-talet kunde vi inte i vår vildaste fantasi föreställa oss att sjukhus och skolor skulle säljas ut och marknadsanpassas.
– De hetsar oss med sin tillväxtpropagan­da. Utan tillväxt ingen välfärd får vi höra. Jag kallar denna tillväxt för missväxt, för det som växer är privata förmögenheter, krigsindu­stri och energiförbrukning, medan välfärden hela ti­den får minskade resurser. Idag tyck­er jag att vi ska återkomma med kravet på en rejäl arbetstidsförkortning utan lönesänkning.
– Lika angeläget är en alternativ, nyttig och energi­snål produktion, vilket förutsätter att kapitalets makt över investeringar och produktion avskaffas.
arbetarinitiativet.se

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!