Spel: Guld till Super Smash Brothers Brawl

2008-12-17 15:43:57
Vi båda har kommit fram till vilka spel vi tycker ska hyllas och vilka som absolut inte förtjänas att spendera pengar på. Allt från välgjorda familje­spel till en actionpackad no-brainer som passar som allra bäst när man verkligen inte vill göra avancerade pussel eller utmaningar.

Vi kommer att skriva om några spel från det aktuella systemet Wii.
När det gäller Wiis bästa 2008 blir det delad bronsplats mellan den nya porten av det originala Mario Kart, som vi alla älskar fast nu då till Wii med massor av nytt, spännande mate­rial och det nygamla 8-bitsäventyret Mega Man 9. Med det nya Mario Kart lyckas Nintendo väldigt bra med att fånga den där hisnande adrenalinkick­en man får när man håller på att vinna ett race och med Mega Man 9 går vår lilla blå, töntiga hjälte tillbaka till sina 8-bitsrötter. Mega Man är retrospelens gud.

Silverplatsen går direkt till Wii Fit. Wii Fit är en revolutionerande idé kombinerat med en finurlig spelkontroll, med köpet av Wii Fit får man nämligen med en ny balansbräda som är en liten tryckkänslig bräda man står på genom alla olika övningar i spelet. Wii Fit går bland annat ut på att man ska komma i form och må bättre. Precis i början av spelet mäter brädan din BMI (Body Mass Index) och efter ett par övningar visar den dig din ”Fit Age”. Det är ett annorlunda sätt att visa hur stark din kropp är och hur den mår ungefär. Det finns fyra olika sorters aktiviteter att utföra – yogaövningar, styrketräning, aerobiska övningar och balansträning. Perfekt kul att ha framme när man vill få sina stöddiga kompisar att visa vad dom kan utan handkontroll eller när man faktiskt vill hålla koll på sin inomhusträning och kondition.

Guldet går till ett spel som har förändrat så mycket inom spelvärlden. Det heter Super Smash Brothers Brawl. Ett partyspel för den som vill ha kul med kompisar och lattja runt.
Själva spelet har flera olika moment, bland annat ett träningsläge för att träna upp sina tekniker, ett utmaningsläge för att låsa upp till exempel banor eller troféer, och ett flerspelarläge där ens kompisar kan utmana ­varandra i. Själva spelet går ut på att slå ut sina motståndare från en rad o­lika arenor med olika egenskaper och händelser. Man kan välja mellan 35 olika upplåsbara figurer, både från Nintendos egna spel och gäster från andra, men minst lika kända spel. Spelet fungerar som bäst när man kan sitta med tre kompisar, 50+ föremål som du kan använda emot dem i strid och oändliga möjligheter med funktionen att konstruera en egen bana. Spelet har också ett helt ok single­playerläge som man tar sig igenom på ungefär tjugo timmar, men som sagt är SSBB roligast att uppleva tillsammans med andra. Missa inte denna titel, det är ett måste för varje Wiiäga-re.

Spelens skamvrå: Alla småspel som bara vill få en bit av Wiis framgång som Virtual Chess. Usch! Det hemska spelet gjort på pingisfilmen Balls of Fury, är ett pingisspel nästan helt utan att man får röra på sig och allt blir bara suddigt när datorfigurer spöar en på den lättaste svårighetsgraden med en extrem super- smash som man själv inte har möjlighet att göra. Och grafiken fick oss att gråta blod.
Fast priset tar nog ändå det skamliga Spud-racing. Det är olika sorters matburkar, som bönor- eller majsbur­kar, som ska tävla om vem som tar sig fram först på de absolut hemska banorna!
Ville Karlsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!