Sprickor i väggen och fuktskador

2013-04-17 12:43:52
När vi träffade det äldre paret i deras lägenhet möttes vi av ett ständigt pipande ljud i hallen som misstänks komma från elledningarna i taket, men detta har inte åtgärdats. Detta ljud har hållit paret vakna under många nätter.

I köket saknades en ventil som har lett till fuktskador såsom mögel och ­stora sprickor på väggarna.
Balkongdörren kan inte stängas igen helt och kall luft blåser in med jämna mellanrum vilket leder till kall lägenhet på vintrarna då dessutom ett element inte är fungerande. Allt ­detta är en vanlig syn i Bovistas lägenheter i Bergsjön, Göteborg.

När vi frågade om Amira och Sabahudin har klagat på skadorna svarar de:
– Ja, flera gånger. Bovista var här för lite mer än två år sedan och reno­verade badrummet. Då passade vi på att visa hur resten av lägenheten ser ut, men de ignorerade detta.
– Då vi inte är bra på att prata svenska har vi skickat våra svensktalande vänner till Bovista för att berät­ta om vår lägenhet, men vi har inte hört något om det än.
Paret har bott i sin lägenhet sedan 1998. De berättar om den stora skillnaden mellan lägenheterna idag och då de ägdes av kommunen.
– När Poseidon ägde ­lägenheterna dök de upp direkt och fixade det vi klagade på. De var jättebra. Med ett privat bolag som Bovista handlar allting om pengar och våra klagomål på lägenheterna prioriteras inte.

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) kommer tillsammans med Berg­sjön Reser Motstånd att mobilisera till ett möte den 23 april för att ­diskutera den fortsatta kampanjen mot ­Bovista.
En första flygbladsutdelning är genomförd och innan mötet ­kommer även ytterligare en gårdsträff att hållas. Vill du hjälpa till med ­kampanjen, ring 070-756 54 01.

Bergsjön Reser Motstånd reser följande krav tillsammans med RS:

  • Bovista måste renovera bostäderna – i samråd med hyresgästerna och utan hyreshöjningar.
  • Hyresgästföreningen måste ­agera – driv ärendet till Hyresnämnden.
  • Tvångsförvaltning av lägenhetsbeståndet om inget händer.

Minela Mahmutovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!