Sri Lanka: Krig och kris

2008-12-17 14:18:26
Med en ren krigsbudget och hårdare repression satsar regeringen på Sri Lanka nu allt på att vinna det blodiga kriget mot de tamilska tigrarna.

Missnöje med den ekonomiska krisen och prisökningarna är stort. Regeringen förlitar sig på krishetsen mot tamilerna för att undvika en proteststorm.
Militärens propaganda talar om en seger i kriget inom kort. I den nya budgeten får därför militären ännu mer pengar, samtidigt som t ex 3 000 av 11 000 skolor i landet ska stängas av ekonomiska skäl. I krigsområdena finns hun­dratusentals flyktingar som lever under miserabla förhållanden.
United Socialist Party (CWI Sri Lanka) kämpar under svåra förhållanden mot kriget och mot förtrycket av tamilerna, för arbetarkamp och en socialistisk politik mot krisen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!