”Ställ polisen till svars”

2013-10-08 10:55:28
”Ställ polisen till svars för regis­tret över romer i Sverige”. Under den parollen anordnade nätverket Malmö mot rasism en manifestation utanför polishuset vid Davidhallstorg i Malmö den 28 september.
Bråk uppstod då Dan Park, en känd nazistsympatisör, försökte provocera manifestationsdeltagare. ­Polis stormade torget och två av de perso­ner som konfronterade nazisten omhändertogs av polisen.
Kritiken var mycket hård mot polisens agerande.
– Detta visar att vi från myndigheters sida, och speciellt polisen, ­inte får det skydd och det stöd vi behöver. Brottsregistret visar att det är så här romer behandlas. Våra ungdomar är rädda och oroliga. säger Marian Wydow från Romska Informations- och Kunskapscentret till Offensiv.

Camilo Flores

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!