Stäng ner porrklubb Privé!

2009-03-05 11:55:29
”Stäng ner porrkubb Privé!” Det var budskapet från Elevkampanjens och Socialistiska Studenters blockad den 25 februari.

Club Privé i Stockholm är en porr-klubb som funnits i flera år. Under det senaste året, har det gjorts extra mycket reklam för klubben. Med hjälp av bilar som åkt runt i stan med stora bildskärmar och mängder av flygblad med fruktansvärda bilder som kastats ut på gatorna.
Detta protesterade Elevkampanjen och Socialistiska Studenter mot den 25 februari och det ropades ut slagord som: ”Kvinnors kroppar är ingen vara – det borde inga kroppar vara!”, ”Vad ska vi göra? – Krossa sexismen!” och ”Porrklubb Privé – ni är passé!”.
Men det var inte enbart Club Privé vi protesterade mot, utan hela samhällets sjuka syn på kvinnor och deras kroppar.
Varje år transporteras fyra miljoner människor mellan och inom länder med syfte att utnyttjas sexuellt.

I Sverige räknar man med om­kring 600 ”Lilja 4-ever”-fall varje år där kvinnor och barn utnyttjas i människohandel, s k trafficking.
Ett flertal personer från Elevkampanjen höll tal om hur kvinnoförtrycket ser ut i dagens samhälle och vad vi måste göra för att bekämpa det.
I flygbladet som vi delade ut förklarade vi att det är kapitalismen som är roten till sexismen.

”Över hela världen tjänar män pengar på kvinnors kroppar. Porren är ingen obscen avvikelse på skumma bakgator, den är en integrerad del av den moderna ekonomin.
Den globala sexindustrin omsätter mer pengar än världens samlade militärbudgetar. Sexklubbarna är den lilla biten av sexindustrin som syns, den mer eller mindre legala.
Det krävs kamp för att slå tillbaka kvinnoförtrycket!
Kapitalismens vinstjakt och kriser är roten till kvinnoförtrycket och må­ste därför avskaffas.”

Innan vi lämnade Club Privé avslutade vi med att säga: ”Ni kommer att få se oss här igen och då med alla grannar också. Vi tänker inte ge oss förrän Privé har lagt ner”.

Elsa Stigmar

Nästa blockad 11 mars


Samling kl 20.30,
T-bana: Tekniska Högskolan mot uppgång Körsbärsvägen

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!