Stockholm: 400 på Rött Forums vänsterdiskussion

2015-02-04 16:07:20

foto: Sebastian Olsson
Flera hundra slöt upp till Rött Forum.

Håkan Blomqvist, historiker på Södertörns högskola, välfärdsaktivist och veteran inom Socialistiska Partiet var med all rätt mycket nöjd med den goda uppslutningen till helgens Rött Forum i ABF-huset i Stockholm.

Många av de 400 som packade Z-salen på fredag kväll hade säkert främst kommit för att höra talare från grekiska Syriza via Skype, spanska Podemos, danska Enheds­listen och Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt tala om den europeiska vänstervinden.

Men att denna också skapar ett sug efter ett ökat vänstersamarbete även i Sverige visade sig även på lördagen, då ett par hundra vänsteraktivister och andra intresserade deltog i workshopar om facklig kamp, välfärd, klimatansvar, antirasism, feminism och fredsrörelse.
”En process har startat för att förena Sveriges radikala vänsterkrafter kring ny energi, aktivism, gemenskap och offensivkraft”, hälsade Håkan Blomqvist efteråt. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!