Stockholm: ”Stoppa massakern”

2009-01-21 16:08:55
Som mest var det 4 000 människor som samlades i Humlegården i lördags för att åter demonstrera mot massakern på Gazaremsan.

Att färre slöt upp än föregående lördag, då antalet demonstranter var närmare 12 000, påverkade inte stämningen som var hög, men kan ha att göra med att få visste om var den skulle äga rum då Sergels torg redan var bokat.
Även denna gång gick demonstrationen efter tal till Historiska muséet, då området omkring den israeliska ambassaden var avspärrat. På plats hördes flera talare och demonstrationen gick lugnt till, bortsett från en kort sekvens när demonstrationen officiellt var avslutad. Ett fåtal personer sköt smällare och kastade föremål mot polisen, trots uppmaningar från arrangörerna att sluta.

Innan demonstrationen i Humlegården höll Elever Mot Krig torgmö­te på Sergels torg. Bland flera talare fanns en elev från Tensta Gymnasi­um, som berättade om skolstrejken i fredags.
Intresset för Rättvisepartiet Socialisterna och Elever Mot Krig var åter-igen bra. Flera ungdomar anmälde sig som intresserade och vi sålde över 200 Offensiv.
Sanna Tefke

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!