Stöd CWI i Bolivia

2007-08-30 15:59:24
CWI-medlemmarna i Bolivia, i Revolutionärt socialistiskt alternativ (CWI-Bolivia), har lagt en liten del av grunden till detta genom sitt arbete i Cochabamba i Bolivia.

När personer knutna till högerprefekten hyrde in råskinn för att attackera och skrämma aktivister på torget i stadskärnan, var Revolutionärt socialistiskt alternativ nyckelkraften i bygget av Folkets stadstorgs försvarskommitté.

Cochabamba

Att CWI i Bolivia ännu är en liten organisation förhindrade oss att till fullo dra fördel av de möjligheter som fanns, men vi lyckades organisera fyra revolutionära ungdomsorganisationer till en temporär försvarskommitté som framgångsrikt organiserade en liten demonstration för att ”återta stadstorget” och som drog till sig uppmärksamhet på riksplanet för högerattackerna på stadstorget.
Prefekten Manfred Reyes Villa (som var polischef under general Banzers diktatur) kallade Folkets stadstorgs försvarkommitté och CWI-Bolivia för stadens två farligaste organisationer.
Vi arbetar också på att sprida revolutionärt socialistiska idéer genom att föra ut dem på anslagstavlan på Cochabambas centrala stadstorg. Hundratals människor stannar dagligen till där för att ta del av dagsnyheterna gratis tillsammans med en detaljerad revolutionärt socialistisk analys av händelserna.
Vi som är medlemmar i CWI-Bolivia är unga, mestadels student/ arbetaraktivister med väldigt små ekonomiska tillgångar.

En vädjan om solidaritet

Vi är tvungna att förlita oss på internationell solidaritet från socialister världen över, i synnerhet från de europeiska länderna och USA, för att kunna tillhandahålla ekonomiskt stöd så att vi kan omvandla den revolutionärt socialistiska potential som finns inom de latinamerikanska rörelserna till en revolutionärt socialistisk rörelse.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!